Wanneer wordt huidtherapie vergoed?

Vergoede Zorg

In sommige gevallen kunnen Huidtherapeutische behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding door je zorgverzekering.

Dit is vooral het geval wanneer de behandeling medisch noodzakelijk is, zoals bij de behandeling van:

  • Acne
  • Acne littekens 
  • Camouflage therapie 
  • Pigment 

Het is belangrijk om te weten dat de exacte vergoedingscriteria kunnen variëren, afhankelijk van je zorgverzekeraar en je specifieke polis.

Aanvullende verzekering voor Huidtherapie

Sommige zorgverzekeringen bieden aanvullende pakketten die huidtherapie kunnen dekken. Als je regelmatig huidtherapie ondergaat en graag wilt profiteren van vergoedingen, kan het de moeite waard zijn om een aanvullende verzekering te overwegen. 

Eigen bijdragen en kosten

Het is belangrijk op te merken dat zelfs als je zorgverzekering huidtherapie vergoedt, er mogelijk nog steeds een eigen bijdrage is. De hoogte van deze bijdrage kan variëren, afhankelijk van je verzekering en de specifieke behandeling. 

Is een verwijsbrief nodig?

Huidtherapie is direct toegankelijk, dus voor een behandeling bij een huidtherapeut heb je geen verwijsbrief nodig. Om voor vergoeding van de behandelkosten in aanmerking te komen, heb je vaak wel een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog nodig.

Waar wacht je nog op..

Maak een afspraak

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze diensten? We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Ons adres

Burgemeester Mooijstraat 24C, 1901 ET, Castricum

Openingstijden


Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 17:30

Zondag
12:00 - 17:30

Contact

Telefoon: +31 6 8359 4812
Email: info@dehuidbar.nl