Wat is Cosmelan?

Cosmelan

Cosmelan is een behandeling die hyperpigmentatie vermindert en zorgt voor een egale huid door de melanineproductie te verminderen. Het is effectief tegen melasma, zonneschade, en meer, bestaande uit een professioneel masker en een thuiszorgregime.

Effectieve Behandeling tegen Pigmentvlekken

Cosmelan Behandeling in Stappen

  1. Voorbereidende Peeling: De behandeling begint met een peeling om je huid voor te bereiden. Dit gebeurt vóór de eigenlijke Cosmelan behandeling.
  2. Cosmelan Masker: Na 48 uur volgt de behandeling met het bruinkleurige Cosmelan masker, dat vier tot tien uur moet blijven zitten. Je verwijdert dit masker thuis na de aangegeven tijd.
  3. Eerste controleafspraak: Twee tot drie dagen na de behandeling kom je voor de eerste controle afspraak. Je ontvangt ook de producten voor thuisgebruik. Je behandelaar zal met je bespreken hoe je het thuis protocol moet volgen.
  4. Thuisbehandeling: De thuisbehandeling duurt vier tot zes maanden. Elke vier weken plannen we een telefonisch of fysiek consult in om je voortgang te bespreken.
  5. Mogelijke Bijwerkingen: De eerste twee dagen na de behandeling kan je huid rood zijn en ongemakkelijk aanvoelen, wat normaal is. Na drie dagen begin je met het gebruik van de thuisproducten. De medische crème moet twee keer per dag worden aangebracht. In het begin kan dit leiden tot roodheid, zwelling, schilfering en een branderig gevoel. Deze producten moeten 
  6. gedurende vier tot zes maanden worden gebruikt voor de beste resultaten.

Wanneer is Cosmelan niet geschikt?

Hoewel de Cosmelan-behandeling geschikt is voor de meeste huidtypen, zijn er enkele situaties waarin het wellicht niet wordt aanbevolen. Dit omvat:

  • Zwangerschap of borstvoeding geven
  • Ernstige huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis
  • Actieve huidinfecties
  • Allergieën voor de ingrediënten in Cosmelan

We raden aan om je huidtherapeut te informeren over eventuele medische aandoeningen of medicijnen die je gebruikt tijdens het consult.

Waar wacht je nog op..

Maak een afspraak

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze diensten? We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Ons adres

Burgemeester Mooijstraat 24C, 1901 ET, Castricum

Openingstijden


Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 17:30

Zondag
12:00 - 17:30

Contact

Telefoon: +31 6 8359 4812
Email: info@dehuidbar.nl