Wat zijn rimpels & huidverslapping?

Rimpels & huidverslapping

Rimpels en huidverslapping zijn kenmerkende verschijnselen van het natuurlijke verouderingsproces van de huid.

Dit proces wordt voornamelijk veroorzaakt door de geleidelijke afname van collageen- en elastinevezels, essentiële elementen die de huid haar stevigheid en elasticiteit geven. Na verloop van tijd leidt dit tot de vorming van rimpels en groeven, die vaak zichtbaar zijn op plaatsen waar de huid dunner is, zoals rond de ogen en mond.

Verschil tussen een huidtherapeute en een dermatoloog?

Naast het interne verouderingsproces spelen externe factoren een significante rol in de ontwikkeling van rimpels en huidverslapping. Blootstelling aan schadelijke UV-stralen van de zon is een van de belangrijkste boosdoeners. Deze UVB-stralen kunnen leiden tot wat bekend staat als “solaire elastose”, waarbij de huid haar veerkracht verliest en rimpels ontstaan. Daarnaast kan langdurige blootstelling aan de zon leiden tot pigmentafwijkingen, zoals hyperpigmentatie, die de huid een ongelijkmatige teint kunnen geven.

Andere externe factoren die bijdragen aan de vorming van rimpels en huidverslapping zijn onder meer sterke mimiek, zoals fronsen en lachen, en gewichtsverlies, dat kan leiden tot volumeverlies en een minder volle uitstraling van de huid.

Behandelingen tegen rimpels en huidverslapping

Voor het verminderen van rimpels en het verstevigen van je huid ben je bij ons aan het juiste adres. Rimpels en een verslapte huid kunnen een oudere en vermoeide uitstraling veroorzaken, maar gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelingen beschikbaar om deze tekenen van veroudering tegen te gaan. Binnen De Huid Bar bieden wij verschillende behandelingen aan om rimpels te verminderen en de huid te verstevigen, namelijk : 

Ben je benieuwd wat we voor jouw huid kunnen betekenen? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvend consult. 

Waar wacht je nog op..

Maak een afspraak

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze diensten? We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Ons adres

Burgemeester Mooijstraat 24C, 1901 ET, Castricum

Openingstijden


Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 17:30

Zondag
12:00 - 17:30

Contact

Telefoon: +31 6 8359 4812
Email: info@dehuidbar.nl